Backup af harddisk

Backup og sikkerhedskopiering af data

Hvornår har du sidst taget backup af din PC? Vi kan hjælpe dig med at lave en sikkerhedskopiering af dine data så du ikke mister alle dine vigtige filer.

PC Service Center kan tage en sikkerhedskopi af dit system og dine filer. Det er altid en god ide at tage en sikkerhedskopi af din computer. De fleste mennesker finder først ud af hvor vigtig en backup er, når det er for sent og skaden er sket. Vi rådgiver vores kunder til at købe en ekstern harddisk, en USB nøgle eller at bruge en online tjeneste som Dropbox til at lave kopi af deres filer.

Vi oplever dagligt at vores kunder ikke får taget backup af deres filer, herunder specielt billeder og dokumenter. Det tager ofte meget kort tid at tage en backup af computerens filer, men det bliver desværre glemt eller nedprioriteret. Det kan koste meget dyrt at få genskabt data fra en defekt harddisk og derfor er det vigtigt at få taget en backup minimum et par gange om året.I tilfælde af at din computer bliver stjålet, er der en meget lille chance for at du ser dine filer igen.

PC Service Center anbefaler at du anvender en ekstern harddisk og manuelt overfører dataen (filerne) til disken. Disken bør opbevares et sikkert sted.
Der findes også softwareprogrammer der sørger for overførsel og sikkerhedskopiering af filerne.

Du kan med fordel anvende programmet Dropbox. Dropbox fungere ved at de filer du ligger i mappen Dropbox på din PC, automatisk bliver uploadet til en server. Filerne bliver synkroniseret når du er online og dermed er du sikker på at du altid har det samme indhold lokalt som på serveren. Skulle uheldet være ude og du mister din PC, så ligger alt indholdet på serveren, som nemt kan hentes ned til en anden PC. Dropbox har mange andre fordele som blandt andet:

PC Service Center kan være behjælpelig med opsætning og installation af Dropbox på din PC eller Mac.

Hvornår skal du være ekstra opmærksom på at få taget en backup af din PC?

Såfremt din computer begynder at opføre sig underligt, er der endnu større grund til at få taget en sikkerhedskopi, da det kan være starten på et nedbrud i computeren. Du kan få taget backup af hele din PC eller dele af den, som f.eks. dokumenter, billeder, e-mails, musik, film, adressekartoteker, webadresser m.m. En almindelig backup koster Kr. 500,- inkl. moms. Hertil kommer prisen på en ekstern disk med mindre du medbringer din egen disk. Læs mere om backup ved defekt harddisk

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er det vigtigt at tage backup?

Vi vil ikke have at du mister dine vigtige billeder, musik, videoer eller dokumenter. Backup af dine data regelmæssigt vil hjælpe dig med at sikre at dine minder og er sikre skulle din computer gå ned.

Vil mine data automatisk lave backup?

Mange eksterne harddiske kommer med software der automatisk kan lave backup af dine vigtige filer. Vi kan hjælpe dig med at sætte din disk op så den finder dine vigtige filer, sætte en automatisk backup tidsplan op samt vise dig hvordan du ændre denne tidsplan

Min computer kan ikke tænde, kan i stadig lave backup?

Ja, vi kan sikkert stadig hjælpe. Der er en chance for at din harddisks tilstand er god selvom din computer ikke er. Ofte kan vi fjerne din harddisk fra din computer og hermed tilgå data og filer. Hvis harddiskens tilstand ikke er så god skal vi muligvis ud i mere avancerede data genskabelses metoder for at redde dine data.