RENS AF PC

Hvornår har du sidst givet din computer en støvrens?

En generel rens af din PC, forlænger levetiden markant. Støv og snavs kan være ødelæggende for din PC. Din computer har brug for frisk luft for at kunne køle processoren og grafikkortet ned så den ikke overopheder. Det gælder både for bærbare og stationære computere. Størstedelen af alle computerebruger en almindelig blæser (fan) til at køle computeren ned med. 

Hvis ikke man holder computer ren indvendig bliver den hurtigt tilstoppet med støv og kan derfor ikke komme af med varmen. Årsagen er, at luften ikke kan komme rundt i systemet eller at støvet stopper blæseren til, så den ikke drejer rundt. Det ender i mange tilfælde med, at computeren overopheder og slukker. Se billedet nedenfor der illustrere hvad der sker når der kommer for meget støv i køleelementet. 

En simpel rens af PC kan fortages med en luftspray, men vi anbefaler dog en grundigere rens af computeren en gang årligt. Det kræver at man åbner computeren så der er adgang til kølesystemet hvad enten det er en bærbar eller stationær PC. 

Tegn på at din computer trænger til rens:

Gode råd til at forlænge din computers levetid:

Det er ikke kun mennesker, der tager skade af rygning. Computere lider en meget stor last under passiv rygning. Printkort, blæsere og komponenter bliver klisteret til med nikotin, og danner en hinde som gør at computeren har svært ved at komme af med varmen. Endvidere bliver blæserne klisteret og tiltrækker meget mere støv. 

Vi oplever ofte at blæseren på en “ryger computer” ikke kan dreje rundt. 
En computer i et ryger hjem skal renses oftere end computer i et ikke ryger hjem. 

Datahuset anbefaler at du renser din computer hver 3. måned. 

Fordele ved at rense din computer?

Priser for rens af PC:

Er skaden sket?

Hvis du oplever at din computer slukker grundet overophedning, er det vigtigt også at få skiftet den kølepasta der sidder mellem kølere og processorer.
Ved overophedning anbefaler vi, at du ikke bruger din computer før du har fået den renset og skiftet kølepasta, da der er risiko for varig skade.